fredag 11 april 2014

Konstremix på byggnadsstaket

CC BY ULK's Byens Hegn, Marmorkirken
Runt Marmorkirken mitt i Köpenhamn pågår byggandet av tunnelbanan - inte en trevlig syn för alla människor som bor i området. Köpenhamns tunnelbana i samarbete med Statens Museum for Kunst  gjorde något åt det: På staketet runt byggnadsplatsen kan du nu se ett stort fotografiskt kollage som innehar rekordet att vara Danmarks största fotografi. Fotokollaget består av en remix av målningar som finns i SMK (från SMK:s 160 verk för gratis nedladdning). Ett antal unga volontärer - de så kallade konstpiloterna skapade fotokollaget - i samarbete med Mamorkirkens grannar.



Utgångspunkten för att dekorera staketet var deltagarnas associationer och personliga berättelser i mötet med verken. Fotokollaget är baserat på CE Eckerbergs målning Udsigt gennem tre buer i Colosseums tredje stokværk.  Mellan kolonner finns en remix av andra målningar från SMK:s samlingar. Den aktuella utställningen "SMK på stadens staket" väntas visas till våren 2015.
Den här remixen fick bra recensioner i den danska pressen och röstades fram till bästa tunnelbanestaketet 2013 av allmänheten.





Vill du göra din egen remix?
Du skulle kunna använda konstpiloternas remixer. De publicerade sina Photoshop-filer i CCBY licens. Bara börja och ha kul!

Referenser



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar